Een goede doorstroom

Het doel van het project ITK-maatje en de ondersteuning van HaarlemTaal is dat iedere leerling die korter dan 5 jaar in Nederland is en naar school gaat in de regio Zuid Kennemerland een goede start/doorstart maakt.

In januari ’22 starten er weer 4 nieuwe scholen; de Dreefschool, de Cirkel, Sint Bavo Reviusstraat en de Rudolf Steinerschool. Ook zij gaan voor een goed aanbod voor de leerlingen die korter dan 5 jaar in Nederland zijn.

En jij? Zoek je tips voor een PO of VO leerling? Kijk snel in het menu bij PO of VO.

Tip 1

Gebruik tolk

Het is belangrijk om samen met ouders je in te zetten voor de leerling. Als je niet een gezamenlijke taal beheerst, twijfel dan niet om een tolk in te zetten. Is de tolk nodig voor een nieuwkomer? Noem dan LOWAN en ontvang korting. 

Tip 2

Woordenschatspel

Tip 3

Verstaanbaar NL

Spreekritme en verstaanbaarheid, de invloed van de moedertaal op de verstaanbaarheid. Maar de verstaanbaarheid kan door meer aspecten worden beïnvloed. Marieke Goedegebeure deelt haar kennis. 

Adviescentrum HaarlemTaal

tevens onderdeel van de expertisepool van het SWV Zuid-Kennemerland!

Wij denken graag mee over de vormgeving en de inhoud van een programma aan nieuwkomers of voormalige nieuwkomers. Tevens verzorgen wij (online) presentaties voor teams op gebied van NT2. Daarnaast draaien wij het ITK maatjes project op 32 reguliere scholen. In maart komen daar nog 4 scholen bij.

Bel of mail ons als u vragen heeft!

- Nieuws -

Lees meer over de belevenissen en uitdagingen die we mee maken.

- Lesmaterialen -

Welke lesmaterialen kan je inzetten voor het vergroten van woordenschat?

- VO -

Werkzaam in VO en meer weten over meerderejaars nieuwkomers?

- Project -

We hebben de ambitie om op 48 scholen een ITK-maatje te trainen.