Nieuwsbegrip XL

Nieuwsbegrip XL

Op niveau van de leerling

Nieuwsbegrip is een zeer geschikte begrijpend leesmethode voor deze doelgroep. De teksten zijn ingesproken, de onderwerpen spreken de leerlingen vaak aan en er zijn filmpjes bij. Nog belangrijker is natuurlijk dat je de lessen op het niveau van de leerling kunt instellen. Daarnaast kan de leerling ook thuis inloggen. Thuis kan de leerling de les voorbereiden (bijvoorbeeld alvast het filmpje kijken en de tekst beluisteren) of na de les de woordenschatoefeningen doen. Een andere optie is dat de leerling extra begrijpend leesoefeningen doet in het archiefmateriaal.

Een leerling kan wel meedoen met het actuele thema, maar dan op eigen niveau. Let op: Het niveau stijgt gedurende het schooljaar.

Meer informatie via Nieuwsbegrip.nl
Rondje Wereld

Rondje wereld

Zelfstandig materiaal

Leerlingen werken met ‘Rondje Wereld’ aan hun begrijpend leesvaardigheden, wereldoriëntatie en breiden hun woordenschat uit. ‘Rondje Wereld’ is ontwikkeld voor 2e jaars nieuwkomers die uitstromen naar groep 6, 7, 8. Soms is de sprong nog te groot om de lessen die de rest van de groep doet, te kunnen volgen. Dit is dan materiaal waarin de leerling relatief zelfstandig kan werken. Het materiaal is wel ietwat verouderd (2004).

 

Via de webwinkel van CED meer informatie
Nieuws over Nederland

Nieuws over Nederland

Overstap naar Nieuwsbegrip

De Nieuwsbegrip redactie heeft een aantal lessen samengesteld met de nieuwkomers doelgroep in het achterhoofd. Deze lessen kunnen wellicht een overbrugging zijn om alvast aan Nieuwsbegrip te wennen. Deze lessen gaan over Nederlandse culturele onderwerpen; Koningsdag, Pasen etc..

 

Via CED meer informatie