Het rolt door!

juni 2020

We hebben intakegesprekken gevoerd met de scholen die zich hadden aangemeld. Ook dit jaar zien we een heel enthousiast aantal mensen die de noodzaak ziet van extra begeleiding van de doelgroep (meerderejaars) nieuwkomers. Met de ervaring van ons eerste jaar in het achterhoofd konden we de scholen nog beter vertellen waar ze aan moeten denken en wat goed werkt in dit project.

Wat we bijvoorbeeld zien is dat het heel belangrijk is dat het team de noodzaak inziet van de extra begeleiding van deze kinderen en dat het ITK maatje gesteund wordt door de directie en IB. Bovendien moet de vervanging of uitbreiding van het ITK maatje goed geregeld zijn. De WTF 0,1 die beschikbaar is gesteld door de besturen is echt nodig.

Het was fijn om te zien dat op alle 12 nieuwe scholen dat al goed geregeld is. Iedereen was zo enthousiast dat ze allemaal liefst in augustus wilden starten. Dat gaat helaas niet en zou ten koste gaan van de kwaliteit. We werken op maat met iedere school en dat bevalt goed van alle kanten. Alle 12 scholen hebben een mail gekregen. Hieronder vermelden we nog even wie wanneer aan de beurt is.

Periode 1: (31-08-'20 tot 01-12-'20) IKC Schalkwijk, IKC de Focus, de Wijde Wereld en Don Bosco.

Periode 2: (04-01-'21 tot 29-03-'21) Al Ikhlaas, de Zuidwester, Jong Geleerd, Fransiscus Xaverius.

Periode 3: (29-03-'21 tot 21-06-'21) SAB school, Nicolaas Beetsschool, Molenwiek Dalton, de Paradijsvogel. 

We hebben er weer heel veel zin in om met deze nieuwe groep collega's aan de slag te gaan! Volgend jaar rond deze tijd zijn er al 24 scholen die een deskundig persoon in huis hebben die goed weet wat deze leerlingen nodig hebben. Geweldig dat dit mogelijk gemaakt is door het Samenwerkingsverband en de besturen! We zien op de eerste 12 scholen hier het levend bewijs van!

 

Informatie over corona